Herfst varen friesland

boot huren in de herfst / najaar

varen in de herfstperiode

Waarom het najaar zo bijzonder is

Ooit overwogen om een boot te huren in de herfst? Lang niet alle mensen weten dat varen in de herfst één van de mooiste periodes is om erop uit te gaan met de boot! De herfstkleuren maken de vaarroutes nog mooier dan ze al zijn!

De voordelen van varen in de herfst:

  • Goedkoper dan in de zomerperiode
  • Prachtige uitzichten door de herfstkleuren
  • Rustig op het water en in de toeristische plaatsen
  • Meer aanlegmogelijkheden (zeker de gratis ligplaatsen zijn erg gewild in de zomerperiode)
Herfst Varen In Friesland

varen in de herfst is als een sprookje!

De drukke zomer is voorbij, de meeste toeristen trekken weer naar huis, de perfecte tijd om het water op te gaan!
De combinatie van de bossen en het water in Friesland geeft een prachtig uitzicht.
U kunt al varend genieten van alle kleuren die de herfst met zich mee brengt!

Samen de herfst in

Ontdek de prachtige bossen van Friesland. Er zijn er een tal van leuke eetgelegenheden te vinden gelegen aan/in de bossen. Liever zelf koken? Geen probleem, al onze boten zijn uitgerust met de luxe, zoals u thuis gewend bent. U zal er warmpjes bij zitten, al onze boten hebben centrale verwarming!

met de boot naar de stad

Omdat het in de herfst wel wat frisser is, is het extra leuk om varen te combineren met een bezoek aan de historische dorpen of steden van Friesland. Hier kunt u heerlijk vertoeven en genieten van een lekker kopje koffie of chocomelk. Ook zijn er een tal van leuke musea en historische monumenten te vinden in Friesland, wat dacht u van het Woudagemaal in Lemmer? Zeker een aanrader om heen te gaan.

Boot huren Herfst
Spelletjes spelen in de Pikmeer kruiser Jamaica

Knus en gezelligheid in de boot.
Het zal waarschijnlijk voorkomen dat er minder zonnige dagen zijn in de herfst dan in de zomer. Gelukkig zijn al onze boten voorzien van een zithoek en een gezellige inrichting. Regent het dus een keertje? Geen probleem, nu kunt u eindelijk echt tijd voor elkaar nemen en een spelletje spelen of eindelijk dat boek lezen dat al een jaar is blijven liggen!

Warmte in de herfst

Erg warm in de herfst zal het niet zijn, daarom hebben wij in al onze boten centrale verwarming, zo zit u er altijd warmpjes bij. Ook hebben bijna alle boten de mogelijkheid om binnen te sturen, of op de grotere kruisers een kap uit te zetten. Zo zit u altijd warm en droog! Vergeet zeker niet uw warme chocomelk erbij te pakken als u het schip vaart op een koudere dag!


een aantal van onze herfst proof schepen:

tips voor bootverhuur in de herfst/najaar

We raden aan om extra kleding mee te nemen, een paraplu en regenjas. Verlaat altijd goed voorbereid de boot, je weet namelijk nooit precies wat het weer gaat doen. Houd de weersverwachtingen in de gaten, hierop kunt u gaan plannen. Is het weer minder? Doe dan binnen activiteiten, zo heeft u op de mooiere dagen tijd om buiten te genieten! 

Vertrouwd varen in het najaar

Nog maar net kapitein? Dat komt helemaal goed uit, het kan nogal spannend zijn om met 10 boten rond te dobberen voor dat de brug omhoog gaat. In het najaar zijn er een stuk minder boten en zult u daar weinig last van hebben! 

Brugtijden in het najaar 

Als u er in het najaar op uit gaat zullen de bruggen nog steeds veel bediend worden. In de zomerperiode is dit van 9:00 tot 20:00 uur. In het voor en najaar wordt dit met een uurtje verkort van 9:00 tot 19:00 uur. De bruggen die handmatig bedient worden hebben vaak pauze tussen 12:00-13:00 en 16:00-17:00. Tip: Neem kleingeld mee, dit is nodig voor om de bediende bruggen te betalen. 

Het kiezen van een boot

Bij het kiezen van een boot in de koudere maanden adviseren wij om een boot uit te zoeken met overdekt stuur. Al onze boten beschikken over centrale verwarming, maar niet alle boten beschikken over overdekt stuur. Dit is wel zo fijn mocht het minder weer zijn! Het grootste gedeelte van onze vloot bestaat uit boten met binnen en buiten stuur.

boek nu je herfst avontuur!

ook interessant om te lezen: