koudum varen

bootverhuur Fluessen (friesland)

Bootverhuur Fluessen, het mooiste meer van zuid west Friesland.

uw vaarroute door het heegermeer en de fluessen met bootverhuur grou

Als u wegvaart van Koudum, bent u eigenlijk gelijk in de Fluessen. Dit is het een na grootste meer van Friesland na het Tjeukemeer. Altijd al willen overnachten op een eilandje? Bij het meer zijn een aantal eilandjes, waar u gratis kunt overnachten. Zo kunt u nog extra genieten van de Friese landschappen. In de zomer periode komt er in de ochtend een boot langs de eilandjes varen en daar kunt u uw ontbijt kopen. In de avond genieten van de zonsondergang met een biertje of wijntje en in de ochtend wakker worden met een heerlijk ontbijtje!


De onbewoonde eilandjes van de Fluessen, daar moet u zijn geweest!

Genieten van de mooie zonsondergang onder het genot van een heerlijk biertje of wijntje. De volgende ochtend als u wakker wordt, kunt u gaan genieten van een ontbijtje. Er vaart ’s ochtends een boot langs die ontbijtjes verkoopt.

Ziet u dit nu zitten? Dan kunt u kijken op www.marrekrite.nl. In het menu linksboven kunt u de kaart vinden, waar u daarna op ‘varen’ kunt klikken voor alle locaties van de eilandjes.

vaarvakantie friesland
Één van de onbewoonde eilandjes in de Friese meren

uw route door de fluessen.

Als u door de Fluessen vaart, komt u daarna bij het Heegermeer. Deze 2 meren vormen samen met het meer Morra een langgerekte gletsjerdal. U kunt in uw vakantie met de boot ook een paar andere dorpjes opzoeken die makkelijk bereikbaar zijn met de boot. Zo kunt u naar Heeg en als u een stukje verder vaart naar Ijlst of Sneek. Sneek is gelegen aan het Sneekermeer. In de zomer zijn hier veel watersport evenementen.

Op weg naar Sneek

Ook kunt u in Sneek langs de grachten met zijn oude grachtpanden wandelen. Er is een mooi winkelcentrum en kent ook tal van leuke terrasjes. Bent u in voor een bezoekje aan een museum? Dan kunt u naar het Fries Scheepsvaartmuseum of het nationaal modelspoormuseum. Een bezoekje aan Heeg en Ijlst is ook zeker een aanrader. In Ijlst loopt de rivier de Geeuw. Ijlst is een van de Friese elfsteden van de elfstedentocht. Heeg staat bekend om zijn rijksmonumenten die zeker een bezoekje waard zijn.

waarom is de fluessen een echte aanrader voor uw vakantie?

Het gebied rond de Fluessen, wordt in de eerste plaats gekenmerkt door zijn weidsheid met laaggelegen landerijen, met een glooiing in het landschap. Het is aan te raden voor mensen die houden van rust en natuur.

Duizenden jaren geleden, ontstond er een uitgeslepen dal door het schuivende landijs, wat volliep met water waardoor de Fluessen en het Heegermeer ontstonden. Ook kunt u een bezoekje brengen een Koudum, de plek waar u op de boot stapt. Tussen Koudum en Molkwerum (wat vlakbij Koudum ligt) kunt u ook één van de grootste exemplaren van Friesland vinden op gebied van molens.


Sloten bootverhuur
friesland varen
Dsc 7183
friesland varen
varen friesland
Varen Friesland Juli 2016043
Varen sloten
vaarvakantie friesland

boek nu je vaarvakantie in en om de Fluessen

Onbewoond eiland Friese meren
Onbewoond eiland Friese meren

varen zonder vaarbewijs?

Bij ons kunt u varen zonder vaarbewijs. Friesland Boating heeft de perfecte vloten voor een vaarvakantie zonder vaarbewijs. De boten zijn onder de 15 meter en ze kunnen niet sneller dan 20 km per uur. Zo kunt u zonder vaarbewijs een vaarvakantie in Friesland beleven. U heeft ook geen vaarervaring nodig. Als u wel wat wilt leren over het varen, kunt u een vaarinstructie bijboeken. Dat kost 50 euro per uur. Voor meer informatie kunt u kijken op:

Boot huren zonder vaarbewijs Friesland

met welk schip wilt u op vakantie in en rond de fluessen? kiest u voor een kormoran, of toch voor een houseboat?

Voordat u kiest voor een boot zijn er een paar belangrijke punten die u mee kan nemen voor het maken van een keuze. U kunt met minimaal 2 en maximaal 12 personen uw vaarvakantie beleven. Afhankelijk van het aantal personen, kunt u kiezen voor een van onze boten. De huurboot heeft een indeling met een aantal vaste bedden, en de salon zithoek kan ook nog uitgeschoven worden naar een tweepersoonsbed.

met hoeveel personen gaat u varen?

Komt u met het gezin, of met een gezellige vriendengroep?

Voor stellen en gezinnen hebben wij een houseboat of motorjacht. Komt u uit een groter gezin, bent u met een vriendengroep, of gaat u op vakantie met meerdere gezinnen dan kunt u beter uw keuze neerleggen bij de Kormoran motorboot. Deze schepen zijn voorzien van meerdere wc’s en douches en hebben op het dek een groot terras.

De boten die wij aanbieden zijn geheel voorzienend en hebben een douche, wc, bedden, zitbanken, koelkast, kookplaten en keukengerei. De gehele inventaris lijst is bij de geselecteerde boot te bekijken.

U kunt op deze boten heerlijk genieten van een koud biertje of wijntje uit de koelkast op het terras op het dek.

U kunt gratis parkeren!

Bij ons in de haven kunt u gratis parkeren. De auto staat daar beveiligd en kosteloos geparkeerd op het terrein naast onze haven tijden uw vakantie. U kunt op deze manier ook gemakkelijk uw spullen uit uw auto op de boot zetten, en bieden wij dit voor u aan. Onze opstaplocatie ligt maar op maximaal 1,5 uur rijden van Amsterdam!

boot huren rond de fluessen?

Bekijk het aanbod