aanvullende informatie

voor onze boten is geen vaarbewijs nodig

U heeft een vaarbewijs nodig voor boten die groter zijn dan 15 meter en/of sneller kunnen varen dan 20 km per uur. Dit is niet van toepassing op onze boten.

zwemvesten

Wanneer is een Reddings- Zwemvest verplicht aan boord?

Als je op een (plezier) jacht of boot vaart met een lage snelheid (niet sneller dan 20 Km/h), is een reddingsvest niet verplicht. De boten van Friesland-Boating gaan niet sneller dan 12 Km/h. Voor het geval er toch iets misgaat, is het wel aan te raden er voor iedereen eentje aan boord te hebben. 

Al onze huurboten zijn langzamer dan 20 km per uur, dus het is uw eigen keuze een zwem of reddingsvest aan boord te nemen. Voor slechts 5 euro per stuk kunt u ze bij ons reserveren. Voor kinderen adviseren wij een zwemvest te nemen, zeker als ze geen zwem diploma’s hebben.

U kunt een zwemvest huren voor € 5 per stuk.

huisdieren

Op een aantal boten is het toegestaan om uw huisdier mee te nemen. U betaalt hiervoor een toeslag van €50 per huisdier. Dit wordt aangegeven met een icoontje op de pagina van de boten.

parkeren

Op onze haven kunt u gebruik maken van onze gratis parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen zijn in de directe nabijheid van de receptie, deze zijn niet bewaakt.