Eernewoude varen

bootverhuur eernewoude (friesland)

U was opzoek naar bootverhuur Eernewoude? Dat komt goed uit! Dan bent u hier bij Friesland-Boating op de juiste plaats. Eernewoude, in het Fries genoemd, Earnewâld, is ongeveer 6 uurtjes varen vanaf Koudum. Koudum is de opstapplaats van Friesland-Boating. Op uw vaarroute van Koudum naar Eernewoude komt u langs veel populaire Friese dorpjes die u een bezoekje kunt brengen. Zo kunt u gelijk het Friese landschap leren kennen!

geniet van uw vaarvakantie in eernewoude!

In Eernewoude zijn veel leuke dingen te beleven. Het is een watersportdorp en kent daarnaast ook een hele mooie natuur. Naast Eernewoude ligt het nationaal park De Alde Feanen gelegen waar u naartoe kunt varen. Ook kunt u in Eernewoude wandelen en fietsen. Er is een speciale applicatie ontwikkeld waar u uw route kunt kiezen. Voor meer informatie kunt u hier klikken.

Het Skûtsjemuseum in Eernewoude.
In het skûtsjemuseum staat het leven van vroegere generaties skûtsjeschippers centraal.
Oude ambachten uit de scheepsbouw, zoals smederij en zeilmakerij komen aan bod. Honderden onderdelen van skûtsjes en gereedschappen staan sfeervol opgesteld. In een nagebouwde roef proeft u het oude schippersleven. U ruikt taan en teer. U ervaart de krappe ruimte aan boord rond 1900, toen skûtsjes onder zeil dagelijks vrachten turf, terpmodder, mest of zand vervoerden. Tegenwoordig worden met de skûtsjes wedstrijden gevaren. De SKS en IFKS organiseren in de zomerperiode wedstrijden op verschillende locaties in Friesland. Dit zijn drukbezocht evenementen met naderhand een groot feest in de nabij gelegen dorp of stad.

Dsc 7183
Sloten bootverhuur
friesland varen
bootverhuur sneek
friesland varen
varen friesland

wat passeert u op de route van koudum naar eernewoude?

Op uw route naar Eernewoude, komt u langs mooie meren en dorpjes. Allereerst komt u door de Fluessen en het Heegermeer. Deze 2 meren vormen samen met een ander meer gelegen in Friesland, genaamd de Morra, een langgerekt gletsjerdal. De Fluessen zelf is het op een na grootste meer van Friesland. Bij deze meren kunt u gratis overnachten op een van de 3 eilandjes die aan het meer gelegen zijn.
Hier kunt u ’s avonds genieten van de zonsondergang met een lekker drankje. De volgende ochtend komt er een boot langs waar ontbijt wordt verkocht. U kunt dus uw ontbijtje halen op een onbewoond eiland! Als u dit leuk lijkt, kunt u kijken op www.marrekrite.nl. Als u linksboven in het menu kijkt, vindt u de kaart. Als u daarna op ‘varen’ klikt kunt u alle gratis locaties bekijken.

onderweg naar eernewoude

Een complete vaarvakantie, met alles wat Friesland te bieden heeft!
Naast dat u door mooie meren vaart komt u ook nog langs vele Friese dorpjes. Op uw doorvaart naar Eernewoude, komt u langs plaatsjes zoals Grou, Terherne, Sneek en grou.

Grou staat bekend om zijn watersport en de historische Sint Piterkerk. Deze kerk komt uit de 12e eeuw en staat midden in het centrum. Zoals de meeste dorpen in Friesland is Terherne ook een watersportdorp. Terherne ligt aan het Sneekermeer. Dat ligt vlakbij Sneek. In Sneek is er in de zomer altijd Sneekweek, wat bestaat uit een week lang zeilen en feesten. In Terherne liggen net als ik Eernewoude ook veel wandel en fietsroutes, waarbij u de routes kunt verkrijgen bij winkels in het dorp. Heeg is een wat ouder dorpje, met veel Friese geschiedenis en rijksmonumenten. We raden het aan om minimaal een week te boeken voor deze route, zo kunt u rustig al het moois van Friesland ontdekken! Er zijn een tal van routes mogelijk naar Eernewoude, zo kunt u er ook een rondje van maken, zodat u al het moois van Friesland in één vaarvakantie kunt zien. Wij helpen u hier graag mee voor uw vertrek.

terrasjes en markten = zomer in friesland!

vaarvakantie friesland

boot huren in en om eernewoude

wilt uw hond mee op vaarvakantie naar eernewoude?

Laat ook uw hond een prachtige vaarvakantie beleven! Bij ons kunt u uw hond meenemen op de boot. Uw hond is een deel van het gezin en daarom moet hij/zij ook zeker mee op vakantie. Er is voor de hond op de boot genoeg plek en daarbij zijn er in Friesland hele mooie wandelroutes en plekjes waar u met uw hond kunt wandelen. En u verkent daarbij ook gelijk de Friese natuur! Onder de boten op de site staan icoontjes, waarbij u kunt zien of de boot geschikt is voor honden.
Voor meer informatie:

Uw hond mee op vaarvakantie

In en rond Eernewoude een boot huren? (Geen vaarbewijs nodig!)

Allereerst heeft u bij ons geen vaarbewijs nodig om een boot te besturen. Op deze manier kan iedereen met een boot op vakantie zonder dat u hiervoor veel verstand van moet hebben. Zo kunt u samen met uw familie of vrienden genieten van een vaarvakantie in Friesland. Daarnaast hoeft u ook nog niet over vaarervaring te beschikken, u kunt een vaarinstructie van 1 tot 3 uren bijboeken, zodat u veilig kan vertrekken.

Eernewoude
Met houseboat de Graft en houseboat de Gaast door natuurgebied De Alde Feanen.

met welk schip wilt u uw vaarvakantie beleven in en rond eernewoud?

Kiest u voor een kruiser, kormoran of houseboat?

Voordat u voor een boot gaat kiezen, zijn er een paar belangrijke punten voor het kiezen van een boot. Een boot heeft plek voor minimaal 2 personen en maximaal 12 personen.

De boten zelf zijn voorzien van een paar vaste bedden en u kunt de salontafel in de meeste boten uitbouwen tot tweepersoonsbed. Ook is er een douche, wc, kookplaten, koelkast, zitbanken en keukengerei.

Nadat u heeft nagedacht over de hoeveelheid personen met wie u op vaarvakantie gaat, kunt u een boot gaan kiezen. Wij hebben voor u een motorjacht en een houseboat die wij aanraden voor stellen en gezinnen. Heeft u een wat groter gezin, of gaat u op vakantie met uw vriendengroep, dan is de Kormoran motorboot een betere keuze, want deze zijn voorzien van extra douches en wc’s. Hier heb je ook een groter terras waar u lekker een biertje of wijntje kunt openen met uw familie of vrienden.

Gaat u voor een vakantie met wat extra luxe, dan kunt u kiezen voor een kruiser. Wij raden u hierbij de Pedro kruiser aan, want deze is voorzien van meer luxe en deze boten zijn naar verhouding wat hoger.

Gratis parkeren in onze haven!

U kunt bij ons gratis parkeren bij de haven. Uw auto staat daar beveiligd en kosteloos geparkeerd op ons terrein naast onze haven tijdens uw vakantie. Zo kunt u in alle rust uw spullen naar de boot brengen en hoeft u geen andere parkeerplaats in de buurt te zoeken. Onze opstaplocatie ligt maar een uurtje rijden van Almere vandaan!

boek nu je vaarvakantie rond eernewoude!

Bekijk het aanbod