Friesland Sneek vaarvakantie

provincie friesland

Voor een vaarvakantie op z’n best!

koudum, de start van uw vaarvakantie

Gelegen aan de meren ‘De Fluessen’, ‘De Morra’ en vlakbij de Gaasterlandse bossen en het IJsselmeer. De in de ijstijd ontstane stuwwallen geven het landschap een heuvelachtig karakter. Het gebied rond Koudum is in trek vanwege de vele watersportmogelijkheden langs de natuurgebieden en over de meren.

Het ideale vertrekpunt!

Vanuit Koudum is alles mogelijk! U bent snel in de pittoreske steden, zoals Stavoren en Hindeloopen, het is heerlijk om hier lekker rond te dwalen langs de historische panden! U kunt uw doorreis maken naar steden zoals Workum en Bolsward! Gaat u liever de andere kant op? Sneek of Sloten zijn prachtige steden om te bezoeken! Onderweg kunt u aanmeren bij één van de leuke eilandjes in de Fluessen om hier te gaan BBQ’en, het eiland te gaan ontdekken of een nacht door te brengen onder de heldere sterrenhemel! 

De natuur staat centraal

U kunt prachtige landschappen verwachten. Varend door weilanden, met links van u de zeedijk gevuld met schapen, rechts van u een kudde Friese paarden galopperend door de weide. Op het andere moment vaart u door een bos en ziet u de ijsvogels om u heen fladderen. Even later zit u op het terras te genieten van een heerlijk wijntje in één van onze elf steden. De boot ligt op loopafstand in de haven. Dat is Friesland op z’n best!

Friesland vaarvakantie

Vanuit Koudum kan bezocht worden:

één groot vaarnetwerk vanuit koudum

Vanuit Koudum kunt u de populairste plekken van Friesland bezoeken. Alle steden en vele dorpen van Friesland zijn met elkaar verbonden door het water. Daardoor zijn de door water verbonden dorpen en steden ook echte watersport plaatsen met volop gezelligheid! Hieronder een kaart met populaire plaatsen waar u vanuit Koudum heen kunt varen.

Vaarroutes Friesland
Populaire bestemmingen in Friesland vanuit Koudum

vaarroutes vanuit koudum

Wij hebben een aantal populaire vaarroutes voor u uitgestippeld. Zo kunt u de tijdsduur van bepaalde routes bekijken, deze overnemen of uw eigen vaarroute maken. Houdt er rekening mee dat de boot 6 km per uur mag varen in de kanalen en op de meren max 9-12 km per uur kan halen. U kunt veel van Friesland zien in een week, maar vergeet vooral ook niet te genieten en er de tijd voor te nemen!

Vaarroutes Friesland

vaarkaart

Bij vertrek krijgt u een vaarkaart mee, hierop zijn alle vaarmogelijkheden te bekijken. Ook zijn hier de brug hoogtes en waterdieptes op te vinden. Liever van te voren of online uw route uitstippelen? Download hier een gratis vaarkaart van de Friese meren.

Vaargebied Friesland Boating

Varen met een thema

Een culinaire route door Friesland

Ook kunt u met een thema varen. Zo bieden wij bij Friesland Boating de mogelijkheid u een culinaire route te varen met leuke restaurants en overheerlijke gerechten! Vaak worden de gerechten bereid met eigen Friese streekproducten. Ook Koudum heeft zijn eigen streekproduct! Koudum staat bekend om zijn “Koudumer Beantsje” (Boontjes). Van verre komt men dit heerlijke erkende streekproduct kopen of in een restaurant op een culinaire wijze te nuttigen. U krijgt verschillende routes bij vertrek.

Bekende streekproducten zijn o.a. Us Heit, een Fries bier gebrouwen in de Elfstedenstad Bolsward, maar ook Sonnema Beerenburg wordt gemaakt in de deze stad. Deze lekkere likeur is bekend in heel Nederland en zelf in het buitenland. Wat te denken van de Fryske Dúmkes (koekjes), bierbrouwer it Sneker pypke, Friese würst (worst), Fryske sûkerbôle (suikerbrood) etc..

sfeerimpressie van friesland

Ev2
friesland varen
Friesland Sneek vaarvakantie
Dsc 6551 E1566483869796
Sloten bootverhuur
varen friesland
varen in grou
vaarvakantie grou
Cycling 979583 1920
Foto 105
Foto 132
Foto 6
vaarvakantie friesland
Foto 74
Varen Friesland Juli 2016043
friesland varen
Dsc 7311
Dsc 7183
Varen sloten
Dsc 6866
friesland boot huren
Varen Friesland Juli 2016043

friesland moet u geproefd hebben!

Om u de totaal beleving te geven hebben wij, naast de prachtige natuur en steden, dit Friese pakket samengesteld!
Zo kunnen al uw zintuigen genieten van wat Friesland te bieden heeft!

Het Elfsteden arrangement bevat:

Friesland TravelGuide
Route informatie Elfstedentocht
Fries welkomstpakket

Het arrangement is direct te reserveren bij het boeken van onze boten.
Voor het bevaren van de gehele Elfstedenroute bevelen wij minimaal één week bootverhuur aan.

Lees hier meer over het Elfsteden arrangement:

Elfsteden Arrangement
elfstedentocht arrangement Friesland