provincie friesland

Voor een vaarvakantie op z’n best!

Koudum, de start van uw vaarvakantie

Gelegen aan de meren ‘De Fluessen’, ‘De Morra’ en vlakbij de Gaasterlandse bossen en het IJsselmeer. De in de ijstijd ontstane stuwwallen geven het landschap een heuvelachtig karakter. Het gebied rond Koudum is in trek vanwege de vele watersportmogelijkheden langs de natuurgebieden en over de meren.

Vaargebied Friesland Boating

Het ideale vertrekpunt!

Vanuit Koudum is er veel mogelijk! U bent snel in de pittoreske steden, zoals Stavoren en Hindeloopen, het is heerlijk om hier lekker rond te dwalen langs de historische panden! U kunt uw doorreis maken naar steden zoals Workum en Bolsward! Gaat u liever de andere kant op? Sneek of Sloten zijn prachtige steden om te bezoeken! Onderweg kunt u aanmeren bij één van de leuke eilandjes in de Fluessen om hier te gaan BBQ’en, het eiland te gaan ontdekken of een nacht door te brengen onder de heldere sterrenhemel! 

De natuur staat centraal

U kunt prachtige landschappen verwachten. Varend door weilanden, met links van u de zeedijk gevuld met schapen, rechts van u een kudde Friese paarden galopperend door de weide. Op het andere moment vaart u door een bos en ziet u de ijsvogels om u heen fladderen. Even later zit u op het terras te genieten van een heerlijk wijntje in één van onze elf steden. De boot ligt op loopafstand in de haven. Dat is Friesland op z’n best! 

In Friesland hebben wij maar liefst:

  • Elf steden die allemaal bezocht kunnen worden per boot
  • Vijf aquaducten waar overheen gevaren kan worden
  • Zeven molens gelegen aan de wateren waarvan een aantal open zijn voor bezoek

Vaarroutes vanuit Koudum

Wij hebben een aantal populaire vaarroutes voor u uitgestippeld.

ook interessant om te bekijken:

Bekijk ons bootoverzicht