een boot huren zonder vaarbewijs in friesland

Friesland Boating heeft de perfecte vloot!

wilt u een boot huren zonder vaarbewijs in friesland?

Dan zit u bij ons goed! Friesland Boating heeft de ideale vloot voor een vaarvakantie zonder vaarbewijs! Al onze boten zijn onder de 15 meter en kunnen niet sneller varen dan 20 km per uur. Dat betekent dat u zonder vaarbewijs een vaarvakantie in Friesland kunt beleven! 

Voor ieder wat wils!

Ziet u het al voor u, met een grote kruiser aanmeren in de haven van één van de elf steden. De middag doorbrengen op het terras, daarna een wandeling maken langs de historische gebouwen? Zelfs voor onze grotere kruisers heeft u geen vaarbewijs nodig! Wilt u met 10 personen op vakantie? Onze grotere schepen De Elise en Fischreiher liggen voor u klaar om bevaren te worden zonder vaarbewijs. 

Iedereen kan bij Friesland Boating een boot huren zonder vaarbewijs! Hoe zit dit met de vaarervaring?

Wij gaan er in eerste instantie van uit dat u enige ervaring heeft om met een boot te varen, mocht dat niet het geval zijn, dat is dat zeker geen probleem! U kunt een vaarinstructie bij uw reservering boeken. Afhankelijk van uw eigen inzicht en handelingssnelheid is vaak 1-2 uren voldoende. Kosten € 50,- per uur. Wel vragen wij bij de grotere boten enige vaarervaring. Het gaat hierbij om de volgende schepen: De Fribo 1500 (Elise), Kormoran 1260 (Fischreiher), de Morrakruisers (Danielle en Christa) en onze Pedro kruisers. Deze schepen zijn over het algemeen groter en hoger.

Veilig en zorgeloos varen!

Het is fijn om een vaarvakantie zorgeloos te beginnen. Heeft u nog nooit gevaren of heeft u een opfriscursus nodig? In de vaarinstructie, die u en uw crew voorafgaand van de vaarvakantie krijgen, leren wij iedereen wat ze kunnen verwachten. We gaan het aanleggen oefenen, het besturen van de boegschroef, wat te doen in drukke situaties etc. Wij leren u alles wat u nodig heeft om gerust te vertrekken vanuit Koudum! 

Al enige vaarervaring met het besturen van een boot?

Mocht u al enige ervaring hebben met het besturen van een boot dan hoeft u geen vaarinstructie bij te boeken. Elke boot is anders en wij zullen daarom zo uitgebreid mogelijk uitleggen wat u van de geboekte boot kunt verwachten. Bij aankomst krijgt u uitleg over de waterkaart en het boordboek. Daarna gaan we aan boord om alle techniek-, en gebruiksaanwijzingen te bespreken, zodat u veilig en gerust aan uw vaarvakantie kunt beginnen! U kunt uw auto parkeren in onze haven, zo kunt u gemakkelijk uw spullen uitladen en in alle rust naar de boot toe brengen.

Alles over een boot huren zonder vaarbewijs op een rijtje:

  • Geen vaarbewijs nodig
  • Geen vaarervaring nodig (vaarinstructie bij te boeken)
  • Veilig en vol vertrouwen varen
  • Goed geïnformeerd vertrekken

ook interessant om te bekijken: