Eernewoude varen

bootverhuur makkum (friesland)

Makkum is een prachtig vissersdorpje , gelegen aan het IJsselmeer, ook wel Lake IJsel genoemd. De meeste mensen kennen het door de vele kite spots en ‘Makkum beach’ een uitgestrekt strand aan het IJsselmeer. Het dorpje heeft een rijke geschiedenis en dat is nog altijd terug te zien aan het oude dorpscentrum.

bootverhuur in en om makkum

Bent u opzoek naar bootverhuur Makkum? Dan zit u goed bij Friesland-Boating. Makkum ligt namelijk maar 3 uurtjes varen vanaf Koudum, de opstap locatie van Friesland-Boating. Onderweg komt u de mooiste aanzichten tegen.

de vaarroute van koudum naar makkum

Een vaarvakantie is niet compleet als u niet in Koudum bent gestart. Koudum ligt namelijk erg praktisch gelegen. De opstap locatie ligt aan twee grote meren, de Morra en de Fluessen. Ook is er een mogelijkheid om de pittoreske steden Hindeloopen, Stavoren en Workum te bezoeken op uw doortocht naar Makkum. Wist u dat Hindeloopen één van de kleinste steden is van de 11-steden van Friesland? 

Varen door Hindeloopen
Varen door Hindeloopen
Vakantiefriesland
Dsc 7183
Sloten bootverhuur
friesland varen
Varen Friesland Juli 2016267
friesland varen
vaarvakantie friesland

bootverhuur makkum, onderweg lang de fluessen

De Fluessen, één van de grotere meren van Friesland. Hier liggen drie verschillende eilandjes waar gratis overnacht kan worden! In de zomerperiode worden hier in de ochtend vanuit een boot verse broodjes verkocht. Ziet u het al voor u? ‘s Avonds een heerlijke avond duik nemen, de volgende ochtend wakker worden door het getjilp van de watervogels en de opkomende zon! Vervolgens wordt er een heerlijk ontbijtje bij u gebracht! Dat is volop genieten van de Friese natuur!

Geïnteresseerd in meer gratis overnachtingen midden in de natuur? Kijk op www.marrekrite.nl. Links boven in het menu bevindt zich de kaart, klik op ‘varen’ voor alle locaties. De Fluessen is gelegen aan Koudum en kan bevaren worden op weg naar Makkum.

vijf redenen waarom u een boot zou moeten huren in en rond makkum!

  1. Het landschap van de Friese meren is uniek, een combinatie van water, uitgestrekte weilanden en bos.
  2. De rust van de Friese natuur, wakker worden tussen de watervogels! 
  3. Prachtige pittoreske dorpen en steden rond Makkum met vele historische verhalen. 
  4. Elfstedentocht route. Wist u dat u de hele Elfstedentocht route kunt varen? Vaar daar waar alle helden hebben geschaatst!
  5. Terrasjes en markten, in de zomer bruist Friesland van de terrassen en markten, daarnaast zijn er tal van watersport evenementen zoals het skûtsjesilen en Sneekweek.
vaarvakantie in friesland

boot huren in en om makkum

Geen vaarbewijs en vaarervaring nodig bij Friesland Boating!

U heeft bij ons geen vaarbewijs nodig om een boot te besturen. Op deze manier kan iedereen met een boot op vakantie zonder dat u hiervoor veel verstand van moet hebben. Zo kunt u samen met uw familie of vrienden genieten van een vaarvakantie in Friesland. Daarnaast hoeft u ook nog niet over vaarervaring te beschikken, u kunt een vaarinstructie van 1 tot 3 uren bijboeken zodat u veilig kan vertrekken.

Marrekrite
Overnachten op een gratis Marrekrite locatie midden in de natuur
met de Pedro kruiser Kim

een boot huren rondom makkum, kiest u voor een kruiser, kormoran of houseboat?

Bij het kiezen van het juiste schip voor uw vaarvakantie zijn een aantal dingen belangrijk.

Ten eerste met hoeveel mensen u gaat varen. Voor gezinnen en stellen raden wij een kruiser of houseboat aan. Voor grote gezinnen, meerdere gezinnen of vriendengroepen raden wij de Kormoran motorboot aan, deze schepen zijn uitgerust met meerdere douches en wc’s en beschikken over een groot terras op het dek. 

Wilt u een luxe vaarvakantie beleven? Alle onze boten zijn geheel zelfvoorzienend en uitgerust met een koelkast, douche, wc, kookplaten, keukengerei, zitbanken en bedden!

Een kruiser huren met extra luxe?
Wilt u extra luxe dan kiezen voor één van onze Pedro kruisers. Deze zijn in het algemeen hoger en ruimer en zijn voorzien van meer luxe. 

In onze haven kunt u gratis parkeren!

Zodra u bij onze haven aankomt kunnen wij een gratis parkeerplek aanbieden. Uw auto staat kosteloos en veilig de gehele vakantie geparkeerd op ons terrein naast onze haven. Dit stelt u in de mogelijkheid om gemakkelijk vanuit de auto de boot in alle rust en ruimte in te laden. Onze opstap locatie ligt op nog geen 1,5 uur van Amsterdam af.

boek nu je vaarvakantie rond makkum!

Bekijk het aanbod