Foto 132

bootverhuur terherne (friesland)

Bent u opzoek naar bootverhuur in de omgeving van Terherne? Dan heeft Friesland Boating precies wat u zoekt! Het is maar 4 uurtjes varen vanaf Koudum naar Terherne (de opstapplaats van Friesland Boating). U komt onderweg naar Terherne de mooiste landschappen van Friesland tegen die een bezoekje waard zijn.

bootverhuur terherne, een mooie vaarroute door de fluessen en het heegermeer!

Tijdens uw vaarroute naar Terherne komt u langs een paar prachtige meren. De Fluessen is het één na grootste meer van Friesland. Ook vaart u door het Heegermeer. Samen met het meer de Morra, vormen ze samen een langgerekt gletsjerdal. Wist u dat in het meer de Fluessen 3 onbewoonde eilandjes bevinden? Op deze eilandjes kunt u gratis overnachten. Hier kunt u volop genieten van de Friese natuur! In de zomer periode komt er ’s ochtends een boot langs de eilandjes, waar u verse broodjes kunt kopen. Zo kunt u ’s avonds genieten van de mooie zonsondergang en in de ochtend genieten van een heerlijk ontbijt.

onderweg van koudum naar terherne

Een goed begin van uw vakantie begint in Koudum! Het wordt ook wel het warme hart van Zuidwest-Friesland genoemd. U vaart door de Fluessen en het Heegermeer. Daarbij komt u langs Heeg. Heeg heeft enkele rijksmonumenten en vele historische gebouwen. Na de doortocht komt u langs Langweer en Boornzwaag. Langweer is een van de oudste dorpen in de omgeving. Boornzwaag is vroeger deels in de golven verdwenen en is ontstaan op een Zwaag. Dit zijn 2 kleine dorpjes, maar typeren de geschiedenis van Friesland.

Sloten bootverhuur
friesland varen
Dsc 7183
friesland varen
varen friesland
Varen Friesland Juli 2016043
Varen sloten

Een vaarvakantie in en rond Terherne, een echte aanrader!
Terherne ligt aan het Sneekermeer. Hier zijn veel watersport evenementen, zoals skûtsjesilen. Ook is er Sneekweek, waarbij er een week lang feest is in Sneek, wat heel vlakbij Terherne ligt! In Terherne zelf zijn leuke wandel- en fietsroutes. De routes kunt u verkrijgen bij de winkels in het dorp of bekijk ze alvast op www.marrekrite.nl.

boek nu je vaarvakantie in en om terherne

terherne, plezier voor jong en oud!

Kent u Hielke en Sietse Klinkhamer van de film en boeken ‘De Kameleon’? Dat is in dit dorp opgenomen. Er is een heel attractiepark gewijd aan deze serie, genaamd Kameleon dorp. U kunt een rondleiding nemen waarbij u langs verschillende filmscènes komt of ga op avontuur op avontureneiland, u wordt hier gebracht met DE Kameleon boot!
Lees hier meer over het Kameleon dorp:

Kameleondorp

Ook kunnen kinderen zeilles krijgen. Terherne beschikt over een tal van zeilscholen!

terrasjes en markten = zomer in friesland!

uw hond mee op vakantie naar terherne?

Wij snappen dat u graag uw lieve hond mee wilt nemen op vakantie. Dit kan bij Friesland-Boating. Uw hond hoort bij de familie en moet daarom ook zeker mee op vakantie. Aan boord is er genoeg plek voor uw hond en er zijn in Friesland veel mooie plekken om uw hond uit te laten. Zo verkent u gelijk de omgeving! Om te kijken of uw hond mee op vakantie mag kunt u de icoontjes bekijken die onder de geselecteerde boot staan.
Voor meer informatie:

Uw hond mee op vaarvakantie

Een boot huren in en om Terherne zonder vaarbewijs en ervaring?

U heeft geen vaarbewijs en vaarervaring nodig om met een van onze boten te varen. Iedereen kan op deze manier met de boot een mooie vaarvakantie beleven in het Friese landschap en hierbij hoeft u geen verstand te hebben van boten.

welk schip kiest u voor uw vaarvakantie?

kiest u voor een normale vaarvakantie of voor extra luxe?

Er zijn een paar belangrijke punten voor het kiezen van het juiste schip. U kunt met 2 tot maximaal 12 personen bij ons een boot huren. Zo kunt u de juiste boot kiezen, aangepast aan de hoeveelheid mensen die meegaan. In de boten staan een paar vaste bedden en kunt u in de meeste boten, van de salon zithoek ook een tweepersoonsbed maken.

Het toilet is aangesloten op een vuilwatertank, die geleegd kan worden bij een inzamelstation. Deze vindt u meestal in de jachthavens die wat groter zijn. In het boordboek zit standaard een overzicht van de inzamelstations.

Voor stellen en gezinnen bieden wij een motorjacht of houseboat aan. Heeft u een groter gezin of komt u met een ander gezin of vrienden, kunt u beter voor een Kormoran motorboot kiezen, want deze schepen zijn voorzien van meer douches en wc’s. Ook heb je een groter terras op het dek om een lekker koud biertje of wijntje te drinken met uw familie of vrienden.
Alle boten zijn zelfvoorzienend. Er is een douche, wc, koelkast, kookplaten, bedden, zitbanken en keukengerei aanwezig.
Voor de hele lijst kunt u kijken op:

Boot Inventaris

Als u wilt kiezen voor een extra luxe vakantie, kunt u kiezen voor een kruiser. Een aanrader hierbij is de Pedro kruiser. Deze is voorzien van meer luxe en zijn wat hoger en ruimer.

Gratis parkeren!

Bij ons in de haven van Koudum kunt u gratis parkeren. U parkeert de auto op ons terrein naast de haven. Op deze manier is het gemakkelijk om de spullen die u bij zich heeft gelijk op de boot te leggen. Onze opstaplocatie ligt maar een uurtje rijden van Zwolle vandaan.

boot huren rond terherne?

Bekijk het aanbod