Vaarvakantie

Friesland-Boating groene vaarvakanties zijn 91% Co2 vrij

friesland-boating zet zich in voor de bestrijding van klimaatveranderingen en de vermindering van uitstoot.

Naast de duurzame ontwikkeling van onze 100% elektrisch varende ‘Besla’ 1100 “Nynke”, worden al onze overige motorjachten met dieselmotoren voorzien van fossielvrije brandstof van Neste My. Dit doen we omdat wij het belangrijk vinden onze ecologische voetafdruk te verkleinen en onze omgeving schoon te houden. We zijn namelijk omringt met prachtige wateren en die houden we graag schoon voor mens en dier!

neste my renewable diesel wordt verkocht als blauwe diesel


De fossielvrije brandstof van Neste My, ook wel HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) genoemd, is voor 91% Co2 vrij. Deze reductie zorgt niet alleen voor een schoner milieu, maar door zijn snelle verbranding is er ook voor 91% minder rookontwikkeling, dat is fijn voor U en de omgeving! 

Environment Icon Drop Lightblue

Krachtige prestaties.

Snellere en zuiverdere verbranding.

Emissions Icon Drop Lightblue Svg

Vermindert CO2e-uitstoot

Tot wel 91% CO2e-reductie* in vergelijking met fossiele diesel.

Pistol Icon Drop Lightblue

Snel en makkelijk overstappen

Geschikt voor alle dieselmotoren

waar is deze fossielvrije brandstof van gemaakt?


Neste MY Renewable Diesel™ is gemaakt van afval, residu en andere hernieuwbare grondstoffen, Neste MY Renewable Diesel neemt een duidelijk standpunt in tegen acties die ontbossing veroorzaken. Neste MY Renewable Diesel selecteert de leveranciers van hernieuwbare grondstoffen zorgvuldig op duurzaamheid van het bedrijf.

biologisch afbreekbaar

Een ander gegeven waarom wij over zijn gestapt naar fossielvrije brandstof van Neste My is omdat het biologisch afbreekbaar is. Dit is belangrijk zodat er geen resten overblijven en in het water rond blijven dobberen. Je ziet het vaak, havens en kanalen met een blauw glimmend laagje op het wateroppervlak. Dit is fossiele brandstof afkomstig van dieselboten en dat willen we in de toekomst voorkomen! Samen gaan we voor een groene pleziervaart zodat we allemaal nog lang kunnen genieten van onze omgeving. 

besla – 100% elektrisch vaarplezier

We zijn de laatste jaren bezig geweest om de perfecte elektrische boot te ontwikkelen. De Besla 1100 is een prachtig schoon en geruisloos schip, dat afgelopen jaar bij ons in de verhuur is gegaan. De huurders waren erg enthousiast over deze nieuwe milieuvriendelijke techniek van dit schip en dat delen we maar al te graag! Wilt u ook genieten van een groen en duurzame vaarvakantie boek dan onze Besla 1100 Nynke. Voor meer informatie verwijzen wij u ook naar onze verkoopsite Besla.nl

Fotoweb Copy

duurzaam varen de toekomst? de toekomst is nu…

enthousiast geworden?

Boek uw groene vaarvakantie: