Varen Friesland Juli 2016267

Bootverhuur in Friesland

Alles wat u moet weten over bootverhuur in Friesland

altijd al een keer een boot willen huren en erop uit willen gaan in friesland?


Wij geven u groot gelijk! Friesland, en met name Zuid West-Friesland, is een favoriet. Waarom? Heeft u even? Zuid West-Friesland beschikt over prachtige meren, pittoreske steden, vele eilandjes en heeft een bruisend watersport leven.

wat te doen in friesland?

Friesland Bruist
In het watersportseizoen bruist het in Friesland, zomermarkten, kleinschalige festivals, ballonvaart, de welbekende skûtsjesil wedstrijden en nog veel meer

Bekijk de agenda

Friesland staat bekend om zijn waterlandschap en daarnaast natuurlijk de populaire elf steden die met elkaar verbonden zijn door meren en kanalen. Dit maakt Friesland zo uniek, elke stad is met de boot te bezoeken! Een bootvakantie in Friesland zal u versteld laten staan. De pittoreske steden van Friesland zijn, bondig geschreven, schattig en oud, het is heerlijk om rond te dwalen langs de historische gebouwen.

Naar een lange dag vertoeven in een stad of dorp kunt u gemakkelijk met de boot ontvluchten na een stil plekje op het meer en hier het anker uitgooien. Hier kunt u in de avond een heerlijke duik nemen en genieten van de rust en ruimte wat Friesland te bieden heeft! In de ochtend wordt u rustig wakker gemaakt van het getjilp van de vogels en de opkomende zon. Een nieuwe dag vol avontuur staat weer op u te wachten!

Boot huren in friesland

waar in friesland kunt u het beste een boot huren?

Bootverhuur in Friesland met Friesland-Boating

Koudum, de opstart locatie, direct gelegen aan de Fluessen. De Fluessen beschikt over 3 eilanden waar u aan kunt meren voor een korte stop of hier de nacht doorbrengen. In de zomer is er zelfs een warme bakker die u in de ochtend broodjes bezorgd! Koudum is de ideale opstart locatie om u voort te zetten in vele verschillende richtingen. Wij hebben een aantal vaarroutes voor u uitgestippeld, zodat u een idee krijgt van de duur en opties!

een boot en huis in één

5 redenen waarom je een boot moet huren waarop u kunt overnachten!

 • Brengt u dicht bij de natuur en geeft meer rust.
 • Het gemak van een appartement, maar dan midden in de natuur.
 • Verplaatsbaar, u kunt meerdere plekken bekijken in één vakantie.
 • U bent de kapitein en bepaalt zelf de route en het tempo.
 • Romantische sferen om ‘s avonds vanuit uw boot de heldere sterrenhemel te bekijken. 

Een boot huren in Friesland hoeft niet ingewikkeld te zijn!
Alles over bootverhuur in Friesland op een rijtje:

 • Geen vaarbewijs nodig
 • Geen vaarervaring nodig (vaarinstructie bij te boeken)
 • Veilig en vol vertrouwen varen
 • Goed en geïnformeerd vertrekken
 • Lakens, kussens en kussenslopen aanwezig
 • Compleet inventaris aanwezig
 • Zwemvesten bij te huren
 • Gratis parkeren naast de haven

wat kost het om een boot te huren in friesland?

Dat ligt natuurlijk aan de keuze van uw boot,  de duur, de periode en het aantal slaapplekken. Zo huurt u bijvoorbeeld een boot voor een week (maandag tot maandag) in het voorjaar voor twee personen voor maar €667,-

Dat is minder dan €50,- per dag per persoon. 
Midden in de zomer loopt dit op tot €977,- euro
Wat alsnog minder is dan €70,- per dag per persoon!

Wat zijn de voordelen?

 1. U heeft alle luxe- van een appartement, maar een boot geeft u ook de mogelijkheid om te verplaatsen. 
 2. Zelf de mogelijkheid om te koken.
 3. Het is een unieke ervaring om een vakantie te beleven vanaf het water.
Bekijk hier het aanbod

een boot huren voor een weekend, midweek of week in Friesland

We hebben u al uitgelegd waarom Friesland de ideale plek is om een boot te huren, maar hoe kiest u de duur van uw vaarvakantie? Het is goed om te bedenken wat het doel is van de vakantie. Is het doel om veel te zien van Friesland? Dan is het handig om hier meer tijd voor uit te trekken. Boten zijn vanzelfsprekend geen auto’s en u zult langer onderweg zijn. Bent u meer van het relaxen, dan hoeft u niet ver, rondom Koudum is al veel te doen!

Wij hebben een aantal vaarroutes met de tijdsduur voor uw uitgestippeld om uw een inschatting te geven van de mogelijkheden:

Vaarroutes Friesland

Met 8 personen op vaarvakantie in Friesland

Met een groot gezin, een vriendengroep op vaarvakantie? Wij kunnen u garanderen dat dit één grote gezelligheid wordt. Friesland Boating heeft maar liefst drie schepen voor u klaar staan. Voor ieder is er voldoende opberg ruimte. 

Bekijk hier het aanbod

Met 10 personen op vaarvakantie in Friesland

Op vakantie met een grote groep! dat kan maar één ding betekenen: één en al gezelligheid! Twee van onze schepen zijn uitermate geschikt voor groepen van 10 personen. Als u extra ruimte een must vindt, kunt u er voor kiezen om de ‘Elise’ te nemen, hier is maar liefst plek voor 12 personen.

Bekijk hier het aanbod

Met 12 personen op vaarvakantie in Friesland

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. 

Een leuke groeps-vaarvakantie begint bij Friesland-Boating. Wij hebben de ‘Elise’ voor u klaar liggen! Op de ‘Elise’ is maar liefst plaats voor 12 personen! Ook beschikt de ‘Elise’ over een groot dakterras, twee toiletten en twee douches. Mocht u met twee gezinnen op vakantie gaan, wat meer privacy of meerdere bezichtigingsmogelijkheden willen openhouden, kunt u er ook voor kiezen om twee schepen van 6 personen te boeken! 

Bekijk hier het aanbod

Voor de uitgebreide informatie en voor meer extra’s klik hier
Als u een boot huurt bij Friesland Boating zijn er maar een aantal dingen die u zelf mee hoeft te nemen. Denk aan een vakantie in een vakantiehuisje, de enige extra’s die u mee hoeft te nemen zijn slaapzakken en handdoeken. Vindt u dat toch teveel gedoe of heeft u ruimtegebrek in uw koffer/auto? Een dekbed met overtrek en een handdoekenpakket kunt u ook altijd bijboeken!

Thuis alvast rustig een kijkje nemen in de boot?
Alle ins en outs over uw gereserveerde boot voor een goed voorbereide vaarvakantie krijgt u toegestuurd. 
Na het maken van de reservering krijgt u het digitale boordboek van uw gereserveerde boot opgestuurd. Hierin staat de omschrijving van de boot en alles wat u moet weten om voorbereid uw vaarvakantie in te gaan.