vaarvakantie friesland

de eerste keer op vaarvakantie!

Voor het eerst een boot huren, de ervaring

Klaas Pieter en Jeannet zijn dit jaar voor het eerst op vaarvakantie geweest, wij vroegen naar hun ervaring!

Gehuurde boot:
De Gaast (2-10 pers)

hoe hebben jullie de eerste vaarvakantie beleefd?

Super, we hebben een prachtige week gehad, we komen zelf uit Friesland maar we zijn hier nog nooit op vakantie geweest. We wisten al wel dat het op het water erg mooi is maar om een hele week door Friesland te varen is wel uniek!

hoe was het om voor het eerst te varen met een boot?

In het begin was dat wel even wennen. We hadden het onszelf ook niet meteen gemakkelijk gemaakt om voor één van de grotere boten te kiezen. Gelukkig hadden we een vaarles (1 uur) genomen van Friesland-Boating. Zij hebben ons de kneepjes van het vak geleerd! De eerste 2 dagen was het vooral wennen, maar daarna ging het steeds gemakkelijker! Zelfs het “inparkeren” ging goed!

..

vaarvakantie friesland
Vaarvakantie in Friesland met de Gaast
Op welke manier was een vaarvakantie anders dan een andere vakantie?

Ten eerste het vervoermiddel, vanaf het water zie je zoveel andere dingen die je normaal niet kunt zien. Ook de rust is echt genieten, je voelt je helemaal één met de natuur. Het is heerlijk om midden in de natuur te liggen en toch de luxe voorzieningen bij je te hebben, zoals een keuken, koelkast, toilet en douche.
Wij vonden het ideaal dat we zelf konden koken, zo ben je niet afhankelijk van de restaurants, al was het soms ook heerlijk om gezellige terrasjes te verkennen. 

Hoe was het weer?

Dat is natuurlijk anders dan we gewend zijn, meestal gaan we op vakantie naar het buitenland. Het was een vrij wisselvallige week, een aantal warme dagen met zon en een aantal dagen bewolkt. We hebben het weer goed in de gaten gehouden, zo hebben we de dagen dat het iets minder weer was dorpjes en steden bezocht en de dagen dat het mooi was in de natuur gelegen en zijn we lekker gaan zwemmen en vissen. 

Waarom kozen jullie voor het huren van zo’n grote boot met z’n tweeën?

En een gigantische hond niet te vergeten! We hebben voor deze boot gekozen, omdat we graag wat ruimte hebben. Ook kwamen onze drie kinderen nog een dag/nacht langs. We zijn blij dat we voor een ruime boot hebben gekozen, maar een type kleiner was ook prima geweest! 

Welke tips zouden jullie de gasten meegeven die voor het eerst op vaarvakantie gaan? 

Zet de koelkast ‘s nachts uit! haha, wij waren dit vergeten en dit neemt nogal veel accu, zeker als zoals ons niet elke dag bij een haven ligt met walstroom. Neem het boordboek goed door, hier staat alles in wat je moet weten over de boot, deze krijg je digitaal opgestuurd, maar ligt ook in de boot!

zouden jullie weer een boot huren bij friesland boating?

Ja zeker, we zitten nu al te denken om volgend jaar weer te gaan. We zijn zelfs een beetje aan het kijken of we er één kunnen kopen. Mochten we toch voor huren gaan dan natuurlijk bij Friesland-Boating, ze hebben ons voorafgaand van de vakantie goed geïnformeerd en op de haven erg vriendelijk geholpen. 

Wij zijn altijd op zoek naar persoonlijke verhalen en foto’s. Laat het ons weten als uw verhaal en/of foto’s gedeeld mogen worden dan wij nemen snel contact met u op!

erop uit met de gaast of een van onze andere boten?

bekijk snel de beschikbaarheid!

met kinderen op vaarvakantie?

Wendy, Daniël en hun 3 kinderen gingen er op uit met de Jamaica! Ze beleefden ze prachtige avonturen en omschreef dat in haar blog.
Lees hier het blog van Wendy