corona vakantie doorgaan

Corona zekerheid bij Friesland Boating Yachtcharter

Datum 05-06-20
Gemeenschappelijk sanitair is per 15 juni weeropen.

Datum 05-06-20
Ook met 2 of 3 gezinnen/stellen, mag je weer varen!

Wij vragen u om zorg te dragen om een afstand aan te houden van ten minste 1,5 meter.
Bij personen die een gezamenlijk huishouden vormen geldt dit niet.

De onderstaande schepen beschikken over voldoende ruimte om met meerdere gezinnen/stellen een vaarvakantie te beleven en de 1,5 meter te bewaren!

Kormoran 1260 Fischreiher (2 tot 9 personen)

Fribo 1500 de Luxe Elise (2 tot 12 personen)

FB 1400 Gaast (2 tot 10 personen)

De juridische onderbouwing is als volgt: In de nieuwe noodverordening geldt per 1 juni 2020 om 12.00 uur dat degene die in de publieke ruimte of een vaartuig een samenkomst organiseert, dat de deelnemers te allen tijde tenminste 1.5 meter afstand tot elkaar kunnen houden. Voor deelnemers geldt ook dat ze in de publieke ruimte, waaronder dus vaartuigen, tenminste 1.5 meter afstand tot elkaar moeten houden. De uitzondering hierop zijn personen die een gezamenlijke huishouding vormen en als het de afstand tot kinderen tot en met 12 jaar betreft.  

Datum 20-05-20

Nieuwe aanpassingen.

De toiletten van de centrale sanitaire gebouwen op de jachthavens in Fryslân mogen weer open.
De opening geldt alleen voor de toiletvoorzieningen en niet voor de washokken en douches. Die blijven dus nog gesloten. De mogelijkheid om handen te wassen is er natuurlijk wel. Alle boten beschikken over een douche en wc, u bent niet afhankelijk van gemeenschappelijke toiletgebouwen.

Vanaf 1 juni gaan de restaurants, cafés, terrassen en musea weer open, voor maximaal 30 personen.

 • een maximum van 30 gasten (dus exclusief personeel);
 • bezoekers moeten reserveren;
 • iedereen houdt 1,5 meter afstand (behalve mensen uit hetzelfde huishouden);
 • in een checkgesprek vooraf tussen ondernemer en klant wordt ingeschat of een bezoek risico’s oplevert.

Op terrassen geldt geen maximum aantal personen.
Wel moet iedereen aan een tafel zitten en 1,5 meter afstand tot elkaar houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden).

Groepen per 01 juni:

 • Buiten mogen mensen bij elkaar komen als zij 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren.
 • In alle gebouwen die publiek toegankelijk zijn, mogen maximaal 30 mensen bij elkaar komen, exclusief personeel.
  Wel hanteren we ook hier de 1,5 meter afstand tot elkaar.
 • Thuis en in de boten blijft het dringende advies om voor bezoekers 1,5 meter afstand aan te houden, zowel binnen als in de tuin, balkon en op de boot.
 • Het belangrijkste is dat er maximaal 30 personen bij elkaar mogen komen en elk afzonderlijke huishouden uit de groep moet beschikken over (een) eigen slaapkamer(s) met eigen sanitair. Tevens moeten de gasten uit de verschillende huishoudens een afstand tot elkaar kunnen aanhouden van 1,5 meter, dat geldt ook voor de andere gemeenschappelijke ruimtes.


Datum 15-05-20

De status van uw vaarvakantie in Friesland!

Gelukkig werken de bruggen weer ruimschoots! Ook in de havens kunt u overnachten. In de meeste havens is stroom en water. De sanitaire voorzieningen in de havens zijn vanaf 1 juli 2020 weer geopend. Gelukkig hebben wij op elke boot van Yachtcharter Friesland Boating een douche en toilet, zodat dit voor uw vaarvakantie geen probleem hoeft te zijn!

Vanaf 1 juni gaan de restaurants, cafés, terrassen en musea weer open, voor maximaal 30 personen. U dient van tevoren te reserveren. Tevens hebben vele restaurants afhaal mogelijkheden, zodat u uw diner exclusief aan boord kunt nuttigen.

U bent bij Yachtcharter Friesland Boating dan ook van harte welkom, wel moeten we de volgende maatregelen in acht nemen!

 • Het belangrijkste is dat u zoveel mogelijk de 1,5 m afstand kunt bewaren!!
 • Er mag een gezin en/of huishouden op 1 boot
 • Samengestelde groepen van max. 3 personen mogen op 1 boot (hoogstwaarschijnlijk, na 1 juni 2020 mogen er weer het max. aantal per boot als de 1,5 meter afstand gehouden kan worden).

Heeft u al een boot geboekt?

Wanneer uw reisgezelschap niet aan bovengenoemde voorwaarden kan voldoen, dan moet de vaarvakantie helaas verplaatst worden naar een andere datum. Wilt u annuleren, dan graag uiterlijk 1 maand vooraf per email doorgeven. Wij zorgen dan dat u een waardebon ontvangt ter waarde van uw aanbetaling. Deze waardebon is overdraagbaar aan familie en/of vrienden en geldig tot en met 2023.

Het coronavirus heeft een grote impact op onze samenleving. Maar laten we het hoofd koel houden en elkaar helpen waar het kan. Alleen op die manier kunnen we een nog grotere crisis voorkomen.

We hopen dat we u weer in goede gezondheid te mogen begroeten.


Alle beloftes o.v.b. van ontwikkeling virus.

Datum 07-05-20

Nieuwe afspraken van het kabinet:

Er mogen tot 10 mensen aan boord, (vanaf 01 juni en met 1,5 m afstand wanneer nodig) dat betekend dat alle boten gehuurd kunnen worden.
Restaurants en cafés gaan vanaf 1 juni weer open. Reserveren op afspraak!
Het sanitair van jachthavens en campings gaan weer open vanaf 1 juli.

Alle beloftes o.v.b. van ontwikkeling virus.

Datum: 29-04-20

Bruggen draaien allemaal vanaf 1 mei 2020 van 9-19 uur

Datum: 24-04-20

Na een stilstaande periode van een aantal weken zijn afgelopen week de eerste boten vertrokken en de vakantiegangers geven ons zeer positieve feedback. Als u van rust houdt is het nu de tijd om er op uit te gaan! We hebben een protocol opgezet en zullen er alles aan doen om de ander halve meter te bewaren bij aankomst en vertrek, daarnaast zorgen wij dat alle voorzieningen op de haven en in de boten extra schoon zullen zijn.

Lees hier het volledige protocol

Datum: 09-03-20

Vakantie op het water, veiliger kan het niet

Nu het aantal Corona besmettingen toeneemt komen er steeds meer vragen over het mogelijk annuleren van een boeking.
Friesland Boating raadt u aan om eerst uw annuleringsverzekering te raadplegen of het Corona virus onder de dekking van de polis valt.
Zo niet, dan krijgt u bij noodzakelijke annulering een waardebon ter waarde van de reeds betaalde huursom.
U kunt deze inwisselen op een moment dat het u zelf past.
Hiermee heeft u 100% zekerheid dat uw vakantiegeld niet in het water valt!!

Daarnaast is het geen gek idee om op vaarvakantie te gaan. Het is volledig aan u hoeveel u zich mengt tussen de mensen. Ook kunt u zich lekker afzonderen op het water. De voorraad kast en koelkast bieden genoeg ruimte om voor meer dan een week van eten te voorzien. Tevens kunt u genieten van rust en de natuur van Friesland.

Datum: 20-03-20

Helaas zijn wij allen overvallen door het Corona Virus en de daarop genomen regelgeving.
We zitten nu in een noodsituatie die voor iedereen onbekend is, wat betekent dat we per dag/week/maand moeten bekijken welke mogelijkheden wij gezamenlijk hebben om uw welverdiende vaarvakantie te organiseren.

Afhankelijk van de mogelijkheid dat u ons niet kan bezoeken wegens bijvoorbeeld gezondheid, ingetrokken vakantiedagen, gesloten grenzen of een “lockdown”, zullen wij proberen uw gehuurde boot voor de geboekte periode vaarklaar te hebben. Op onze website hebben wij al eerder aangekondigd dat in geval van noodzakelijke annulering wij u een waardebon sturen met het reeds betaalde bedrag van uw vaarvakantie. Uiteraard kunt u op voorhand ook uw vakantie verschuiven naar een andere periode, u behoudt dan het recht om ook dan alsnog een waardebon te ontvangen als door bovengenoemde redenen een afvaart niet mogelijk is!

De waardebon heeft een eerste geldigheid t/m het einde van 2023. Mocht het onverhoopt niet mogelijk zijn uw nieuwe boeking voor de einddatum vast te leggen, dan gaan we persoonlijk met u een oplossing zoeken. Alleen op deze manier kunnen we met elkaar zorgen dat we de rust bewaren en denken in kansen in plaats van problemen.

Resumerend:

Wij verwachten u, ijs en weder dienende, zonder tegenbericht op de afgesproken tijd bij ons op de haven, indien u niet in de mogelijkheid bent, kunt u ons dat mededelen, u ontvangt dan van ons z.s.m. een waardebon met het reeds betaalde bedrag. 

I.v.m. deze bijzondere noodsituatie verzoeken wij u om bij vragen ons te mailen, zodat wij op gezette tijden u kunnen beantwoorden. U kunt ook aangeven of wij u telefonisch moeten benaderen.

Indien er noodzakelijke wijzigingen zijn die we nu nog niet kunnen bedenken zullen wij deze per omgaande vermelden op onze website

Wij danken u voor uw begrip en hopen dat we met elkaar vooral gezond blijven.

Friesland Boating, vaar zeker!

Groetjes 
Uw Friesland Boating crew

Over de Auteur

Tessa Spijker

tessa spijker | admin@mediasoep.nl

VORMGEVING | WEBSITE ONTWIKKELING | SEO | CONTENT

Read more..