Onbewoond-eiland

waar overnachten met de boot in friesland?

Op een onbewoond eiland, een MarBoei of in de haven! Het kan allemaal in Friesland

waar overnachten met de boot in friesland?

In Friesland zijn er diverse mogelijkheden om met de boot te overnachten. Waar je in de jachthaven/campings betaalt voor je aanmeerplaats, is het voor hen die geen probleem hebben midden in de natuur te blijven, mogelijk om gratis op de Friese wateren te overnachten. Dit zou kunnen bij de MarBoeien, steigers of damwanden in het recreatiegebied de Marrekrite. Bij de Marboeien mag je 24 uur lang geheel gratis aanleggen, bij de steigers en damwanden maximaal 3 nachten!

gratis overnachten met de boot op een onbewoond eiland.

In de Friese wateren liggen meer dan 10 verschillende onbewoonde eilanden met steigers, waar u gratis kunt overnachten! Met name de eilandjes van de Fluessen en het Tjeukemeer zijn erg populair. Al deze gratis overnachtingsplaatsen zijn te danken aan de Marrekrite. Een unieke ervaring die je zeker niet mag missen!

Onbewoondeiland

de marrekrite friesland

De provincie Friesland wordt niet voor niets internationaal geroemd om haar vele meren, waterwegen en open landschap. Met de vele prachtige dorpen en steden tussen al die waterwegen in, zijn ze een geliefde plek voor watersporters. Als het aan de Marrekrite ligt, blijft dit tot in de lengte van jaren zo. Daar doen ze heel veel voor.

Zo onderhoudt Marrekrite 34 kilometer aan vrije aanlegplaatsen midden in de natuur. Ze kunnen elke dag meer dan 3500 schepen een aanlegplaats bieden op bijna 300 locaties.
Hier mogen bezoekers maximaal 3 dagen gratis aanmeren. 
De Marrekrite komt met een bootje bij u langs voor een eventuele vrijwillige bijdrage van € 15,00 voor een wimpel. Hiermee kan de Marrekrite de kosten voor het onderhoud van de steigers en damwanden weer gebruiken.

gemakkelijk aanmeren met het gemak van een marboei.

Gratis overnachten met voldoende privacy bij de Marboeien.

Aan iedere boei ligt één schip, daardoor heb je veel privacy. Waar de boeien in groepjes bij elkaar liggen, lig je nog steeds alleen, maar ook “samen”. Veel mensen genieten van dit samenspel.
Het aanmeren aan een MarBoei is veel gemakkelijker, dan het aanleggen aan een steiger. Er hoeft maar één lijntje te worden vastgemaakt. De wind houdt het schip automatisch weg van de boei. Omdat de boei van zacht kunststof is gemaakt, is het geen punt dat deze even wordt aangetikt bij het meren. Een handige schipper legt desnoods alleen aan en dat binnen een minuut. Het wegvaren is zo nodig nog simpeler. Voor veel mensen is wegvaren, net als afmeren, een moment van stress. Bij een MarBoei is hiervan geen sprake. Perfect als je nog aan het schip moet wennen!

En om het overnachten bij de MarBoeien nog romantischer te maken, zijn verschillende boeien omgedoopt tot poëtische ankerplaats. Op de website vind je de gedichten die met de boeien verbonden zijn. 

Mrboei

betaald overnachten in jachthaven of passantenhaven.

Om de accu’s op te laden en gebruik te kunnen maken van jachthaven voorzieningen wordt aangeraden om in een jachthaven te overnachten! Hiervoor betaald u tussen de € 10, en € 30,- per nacht afhankelijk van jachthaven en formaat schip. In Friesland heeft elk dorp en stad jachthavens en/of passantenhavens.  

Wat raden wij aan? Friesland-Boating raadt u een combinatie aan van deze verschillende overnachtingsplekken. Het is fantastisch om een nacht mee te maken midden op het meer (Marboei) of op een van de andere Marrekrite plaatsen. We raden het aan om na 1 max. 2 nachten gratis te overnachten, er voor te kiezen om een nacht in een jachthaven te gaan staan om de boel weer op te laden.

geen stroom op de marrekrite plaatsen.

Op de Marrekrite plaatsen ben je één met de natuur, daarom zijn er ook geen stroomvoorzieningen. De boten hebben voldoende accu aan boord om de lichten etc. draaiende te houden. Houdt er rekening mee dat de koelkast veel stroom neemt en er bij stilstand stroom nodig is van een externe stroomvoorziening. 

Enthousiast geworden?

Boek uw verblijf en vervoersmiddel: