Elektrische boottrip, Nienke van 3 Op Reis beleefde het!

3 op reis elektrische boottrip

Op 8 januari werden wij gebeld door de regie van 3OpReis, met de vraag of ze een boot konden huren voor hun programma. We waren bijna klaar met de ontwikkeling van onze eerste elektrische boot ‘de Besla’ en kregen daarmee de perfecte kans om ons schip te laten zien aan de buitenwereld! Nienke, de presentatrice van 3OpReis was de allereerste die de boot mocht uittesten voor een vaarvakantie. Deze Besla ‘Nynke’ hebben we daarom ook naar Nienke vernoemd, maar wel met een Friese touch.

In de aflevering wordt besproken waarom de elektrische boot dé toekomst is.

• 100% elektrisch, geen vervuiling in het water.
• Vaart geruisloos.
• CO2 vrij.
elfsteden varen elektrische

Na een vaarles en boot instructie vertrekken Nienke en haar crew op de Nynke naar een avontuur op de Friese wateren. Na een middag varen zoeken Nienke en haar crew naar een Marboei. Dit is een boei waar je mag aanleggen en gratis mag overnachten. Dit is een stuk gemakkelijker dan aanleggen bij een steiger, zo kun je nog even iets meer vertrouwd raken aan je schip!

Lees hier meer over overnachten in de Friese natuur

tijdens de reis bezoekt nienke het nationale park de alde feanen

Frieslandvaren

Nationaal Park de Alde Feanen is de ideale plek voor grutto’s om bij te komen van hun lange reis uit Afrika. Het gebied is één van de drukst bezochte gruttoslaapplaatsen van Nederland. Soms wel met vijfduizend tegelijk, om op te vetten. Het unieke laagveengebied is bijna 2500 hectare groot en bestaat uit een zeer afwisselend landschap met meren, rietlanden en moerasbossen.

Door de variatie in het landschap is dit de verblijfplaats van een groot aantal verschillende planten en dieren. Naast de grutto zijn er ook kieviten, gele kwikstaarten en de zeearend te vinden. Een rondje door en langs het laagveenmoeras in het hart van Fryslân maakt duidelijk waarom het de status van een nationaal park heeft!

Aldefeanen

wil je ook een elektrische vaarvakantie tegemoet gaan in Friesland?

boek dan nu de besla!

elektrische boot verhuur friesland
Meer informatie
Boek nu

de gehele aflevering zien? bekijk hem hier:

Elektrische vaarvakantie Friesland