vaarvakantie grou

bootverhuur grou (friesland)

Bent u op zoek naar bootverhuur Grou? Dan bent u bij Friesland Boating op de goede plek! Grou is ongeveer 6 uurtjes varen vanaf Koudum. Koudum is de opstapplaats van Friesland-Boating. Het is een stukje varen van Grou naar Koudum, maar onderweg komt u vele mooie dorpjes en landschappen tegen dat deze vaarroute zeker de moeite waard maakt!

uw vaarroute door het heegermeer en de fluessen met bootverhuur grou

Van Koudum naar Grou, het mooiste van Friesland in één vaarvakantie!

Het Heegermeer en de Fluessen zult u eerst passeren, deze meren vormen samen met de Morra een langgerekt gletsjerdal.  U kunt bij deze meren gratis overnachten op een van de 3 eilandjes. Zo kunt u ervoor kiezen om op de route naar Grou, ook een nachtje gratis te verblijven op een eiland.


De onbewoonde eilandjes van de Fluessen, daar moet u zijn geweest!

Genieten van de mooie zonsondergang onder het genot van een heerlijk biertje of wijntje. De volgende ochtend als u wakker wordt, kunt u gaan genieten van een ontbijtje. Er vaart ’s ochtends een boot langs die ontbijtjes verkoopt.

Ziet u dit nu zitten? Dan kunt u kijken op www.marrekrite.nl. In het menu linksboven kunt u de kaart vinden, waar u daarna op ‘varen’ kunt klikken voor alle locaties van de eilandjes.

vaarvakantie friesland
Één van de onbewoonde eilandjes in de Friese meren

al het moois van de friese meren op de route naar grou!

Allereerst komt u door de Fluessen en het Heegermeer. Op uw doortocht naar Grou kunt u uw eigen route kiezen. U kunt langs Woudsend, Langweer en Joure varen of langs Heeg en dan via IJlst en Sneek. Het is een aanrader om een rondje te varen, zo ziet u het beste van de hele Friese meren! We raden u aan om hier een week voor uit te trekken, zo kunt u rustig het hele gebied verkennen!

Even een tussenstop.

Sneek is een van de steden van de Elfstedentocht! Sneek is een watersportstad en daarnaast hebben ze ook een modelspoor en scheepsvaartmuseum wat zeker het bezoeken waard is. Daarnaast vindt u in alle dorpen aan de route tal van terrasjes en in de zomer tal van evenementen en activiteiten. Voor alle evenementen kijk hier:

Evenementen in Friesland
Sloten bootverhuur
friesland varen
Dsc 7183
friesland varen
varen friesland
Varen Friesland Juli 2016043
Varen sloten
vaarvakantie friesland

boek nu je vaarvakantie in en om terherne

uw vaarvakantie in grou!

Grou is vernoemd naar de gelijknamige uitloper van het Pikmeer. Vroeger lag Grou zeer geïsoleerd. Het oude gedeelte van het dorp ligt op een terp. Grou staat bekend om zijn watersport, ze noemen het ook wel de watersporthoofdstad van Friesland.

Naast de watersport staat Grou bekend om zijn karakteristieke plekken. Een van deze plekken is de prachtige Sint Piterkerk. De 12e eeuwse zadeldaktoren staat midden in het centrum. Ook het vroegere Raadhuis aan de Stationsweg staat op de lijst van rijksmonumenten.

Grou is een van de dorpen waar het skûtsjesilen gehouden wordt, een drukbezocht evenement wat plaats vindt in augustus.

op vaarvakantie zonder vaarbewijs?

Bij Friesland Boating kunt u op vaarvakantie met een boot zonder dat u hiervoor een vaarbewijs nodig heeft of veel verstand moet hebben van boten. U krijgt uitleg van ons en op deze manier kunt u genieten van een heerlijke vakantie zonder dat u daarvoor eerst uw vaarbewijs moet halen. Wees dus niet bang en leer varen door onze experts!
Voor meer informatie:

Geen vaarbewijs en ervaring nodig

met welk schip wilt u uw vaarvakantie beleven?

Komt u met het gezin, of met een gezellige vriendengroep?

Voor het kiezen van het juiste schip zijn er een paar punten van belang. U kunt uw vaarvakantie beleven met 2 tot 12 personen. U kunt een boot kiezen, gericht op het aantal personen met wie u op vakantie gaat. In de boot zelf staan een aantal vaste bedden. In de meeste boten zit ook een salonzittafel die u om kunt bouwen tot een tweepersoonsbed.

Zodra u de keuze hebt gemaakt met hoeveel personen u uw vakantie wilt beleven kunt u een boot gaan kiezen. Wij hebben een mooi motorjacht of houseboat die wij aanbieden aan gezinnen en stellen. Ook hebben wij een Kormoran motorboot, die u het best kunt kiezen als u met een groter gezin op vakantie gaat of met uw vriendengroep. Deze schepen zijn voorzien van meerdere wc’s en douches.

Bij deze schepen heb je ook een groter terras op het dek. Hier kunt u genieten van een koud biertje of wijntje in de zon. De boten die wij hebben zijn allemaal zelfvoorzienend met een wc, douchte, kookplaten, koelkast, bedden, zitbanken en keukengerei.

Boot Inventaris

Uw auto gratis parkeren!

Bij Friesland Boating kunt u uw auto gratis parkeren bij ons op het terrein naast de haven. Op deze manier kunt u gemakkelijk al uw spullen van de auto in de boot leggen en hoeft u niet nog op zoek naar een andere parkeerplek. Wist u dat onze opstaplocatie maar 1.5 uur rijden is vanaf Amsterdam!

boot huren rond grou?

Bekijk het aanbod